Bilgisayar işletmenliği Sertifikası Ne İşe Yarar?

Bilgisayar işletmenliği Sertifikası Ne İşe Yarar?

Bugün sizlere Bilgisayar işletmenliği eğitimi bitiminde gerçekleştirilen sınavdan başarıyla ayrılan kişilerin aldığı Bilgisayar İşletmenliği Sertifikasının ne işe yaradığından, kişinin iş hayatına ve kariyerine etkilerinden bahsedeceğiz.

Günümüzde bilgisayarı kullanmayan bir işletmenin yok denecek kadar az olduğunu biliyoruz. Artık pek çok iş bu sistemler üzerinden hızlı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Eskiden sattıklarını deftere yazan küçük bakkallar bile artık bilgisayar temelli kasalar kullanıyorlar. Bu şekilde hem girdi çıktı dengesi çok kolay bir şekilde hesaplanıyor hem de tüm işlemler daha hızlı bir şekilde yapılıyor. En ufak bakkalların dahi bu sisteme geçmesi artık iş arayan insanların bilgisayarı en azından başlangıç düzeyinde bilmelerini gerektiriyor.

Bu noktada bilgisayar ile alakalı hiç bilginiz yoksa ya da başlangıç seviyesinde bilginiz var ama kendinizi geliştirmek istiyorsanız Bilgisayar işletmenliği eğitimini almalısınız. Başvurduğunuz tüm işletmelerde CV’nizde dikkat edilecek en önemli unsurlardan biri budur. Özellikle yüzlerce kişinin başvurduğu bir iş için CV’sinde Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası olan kişi, rakiplerinin bir adım ötesinde olacaktır.

Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası Kişiye Ne Katar?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Bilgisayar İşletmenliği Eğitimi sonunda alınan sertifika ile pek çok alanda yetkinliğe sahip olabilir ve bu yetkinliğinizi sertifikanız ile ispatlayabilirsiniz. Alacağınız bu sertifika, etkin bilgisayar kullanımına sahip olduğunuzu, Bilgisayar donanımı konusunda teknik bilgiye sahip olduğunuzu, Windows İşletim Sistemini iyi derecede kullandığınızı, Microsoft Word, Excel ve PowerPoint programlarına hâkim olduğunuzu yani belge oluşturma, hesaplama dosyaları hazırlama ve etkili sunumlar yapabilme yetkinliğinizin olduğunu gösterecektir.

Bilgisayar işletmenliği eğitimi size büyük bir dünyanın kapısını aralayacaktır. O kapıyı ardına kadar açmak ve içine girmek tamamen sizin istek ve becerilerinizle alakalıdır. Bu dünyaya girdiğinizde fotoğraf ve video uygulamaları ile kendinizi geliştirip bambaşka mesleklere yönelebileceğiniz gibi web tasarımı üzerine eğitimler alarak kendi sitelerinizi tasarlayabilirsiniz. Sınırsız fırsatların olduğu bu dünyada iş imkanınızı artıracak pek çok fırsatlar da bulabileceksiniz.

Bilgisayar işletmenliği Sertifikası Ne İşe Yarar?

Öncelikle Bilgisayar işletmenliği sertifikası olan kişiler kamuda iş bulabilirler. Pek çok kamu kurumu KPSS puanının yanında özel koşul olarak bu sertifikayı istemektedir. Bunun yanında özel sektöre bağlı kurum ve kuruluşlarda da bu sertifika ile iş bulabilirsiniz.

Son dönemde tüm sektörlerde hemen hemen her alanda artık bilgisayar kullanma ve bilgi teknolojisi yetkinliği aranmaktadır. Bu yüzden bilgisayar kullanımınızı ve bu kullanımın derecesini belgeleyen bir eğitim almanız gerekiyor. Özellikle firmaların bilgi işlem departmanında çalışmak isteyenler için bu sertifika zorunluluktur.

Kamuda ve özel sektörde bilgisayar işletmenleri, bilgi işlem için gerekli olan teknik kurulumların altyapısını hazırlamakla görevlidir. Ayrıca bilgisayarların sistemli bir biçimde çalışması adına problemleri belirlerler ve diğer birimler ile de iş birliği içinde çalışıp bilgisayarların işlem ve teknik altyapı çalışmalarını sağlarlar.

Özel sektörde bilgisayar işletmenlerinin görevi biraz daha fazla olabilir. Yine burada da bilgisayar işletmenleri, bilgi işlem departmanına bağlı olarak çalışmaktadırlar. Her işte olduğu gibi bilgisayar işletmenliğinde de kendinizi geliştirmeniz çok önemlidir. Yeni güncellemeleri takip etmek ve kendinizi yenilemek kariyer basamaklarını daha hızlı tırmanmanıza yardımcı olacaktır.

Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası Nasıl Alınır?

Bilgisayar İşletmenliği Eğitimini tamamlayarak bu sertifikaya ulaşabilirsiniz. Nova Uzaktan Eğitim Merkezinde MEB Onaylı Uzaktan Eğitim (Online Eğitim) ile 160 saatlik Bilgisayar İşletmenlik Sertifikası alabilir ve kariyerinize geç kalmadan yön verebilirsiniz. Uzaktan eğitimleri yer, zaman ve mekân sınırı olmadan kolay bir şekilde tamamlayabilir ve gireceğiniz sınavdan başarıyla ayrılarak sertifikanızı alabilirsiniz.

 

 

Yorumlar

Bu makaleye henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum Ekle

Bir Sorunuz mu Var ?

Tüm sorularınız için bize ulaşabilirsiniz.
Bize Ulaşın